Boktips

Här kommer ett litet boktips; Kvinna 22 av Melanie Gideon.

20160518_171619Den handlar om en kvinna som närmar sig 45-årsdagen, har två tonåringar och har glömt varför hon en gång valde den man hon valt som sin livskamrat. Lite underfundig, ett nytt grepp på ett gammalt ämne, kan rekommenderas.

Lounge-hörnet är färdigstädat.
20160515_181748
Idag har det varit fullt arbete. Storasyster med make har rensat lekstugan/lekstugealtan och det området kan jag tala om har varit bortglömt ett antal år. Det har blivit en avstjälpningsplats ända sedan vi köpte stugan så jag skäms lite över vad de kan ha hittat under städningen där. Svåger somnade där han satt i väntan på eftermiddagskaffet och sedan gick de och vilade båda två. Usch, vi kör helt slut på dem……. nej, det är deras eget val. Tacksamma är vi, det kan jag tala om.

Sedan har vi  haft arbetskraft ute på framsidan också. De har tvättat carporten, såväl tak som stolpar, så nu är det bara för mig att måla på stolparna när de väl torkat. Medan det skedde så tog jag och dottern de två yngsta småttingarna och smet till lekparken, det gäller att roa sig när tillfälle erbjuds. Livskamraten har mesta tiden legat still i sängen, det har inte varit hans bästa dag. Kanske lågtrycket som påverkar för nu har han haft ont i den armbåge som varit mest svullen efter fallet, den som tog emot en del av stöten så att säga. Nu har jag gett honom en antiinflammatorisk tablett så får vi hoppas att kvällen blir bättre.

Själv vill jag bara gå och lägga mig, att få sova, det känns som en dröm…… Hoppas det vänder snart så man får lite ork tillbaka. Jag har i alla fall rensat den stora rabatten på baksidan så det kan jag vara nöjd med.

Psykiskt trauma – En traumatisk händelse kännetecknas av att en individ försätts i en eller flera situationer som är överväldigande och upplevs omöjliga att påverka samt utgör en stor psykisk påfrestning för individen. En traumatisk händelse kan vara en enstaka dramatisk händelse såsom vid stora olyckor och katastrofer, men också en del av ett återupprepat mönster av traumatiska situationer, så som misshandel i hemmet. En händelse är i sig inte traumatisk men upplevelsen och tolkningen av densamma definierar den som sådan. Detta gör att även händelser så som skilsmässa eller uppsägning från arbete vilka jämförda med en jordbävning ter sig mindre dramatiska för en enskild individ, kan vara av traumatisk art./Wikipedia

Varken misshandel, skilsmässa, uppsägning eller ens jordbävning har jag upplevt, men tala om att man blir påverkad av händelser som drabbar ens närmaste. Det känns nästan löjligt ibland att jag ska vara så trött och slut…..

 

6 kommentarer

 1. Inga-Britt Gustavsson

  Så fint du har gjort …… Ska titta efter den boken , låter intressant .
  Krya på er . Det ger sig !!

 2. Monica Nordlund

  Morron, härligt att ni får/fått röjhjälp, det behövs alltid röjas, för
  det går fort att högarna växer. Hoppas att ni får hänga i hörnan, och
  bara va’. Här i våran del av landet röjs det också, renoveringen går
  framåt, men än är det en hel del kvar. Skönt är det i alla fall med
  grönskan som spirar, gräset växer så det knakar. Ha de nu så gott
  och förhoppningsvis känns det som det går rätt väg. Kram

  • grandmother (inläggsförfattare)

   Hoppas det blir lite värme också, nu regnar det mest och det känns lite hemskt att storasyster med make går ute i regnet hela dagen,,,, men oj så tacksamma vi är för hjälpen! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.