Blomster

Tror ni inte att det blev en vända till upp till akuten i förrgår. Denna gång inte med Livskamraten utan ett barnbarn som ville ha lite extra stöd. Ett brutet nyckelben som orsakade stor smärta. Naturligvis blev jag igenkänd av akutpersonal, man är ju smått känd där nu efter all turer dit med Lk. Nu vill jag inte följa med någon mer anhörig dit på ett bra tag, snart börjar de väl misstänka Münchhausens syndrom. Den som har inte förstår vad jag menar får slå upp det.

Vi har fortfarande besök och de arbetar hela dagarna i trädgården, helt fantastiskt vilket arbete de gör. Trädgården tackar för omvårdnaden genom att visa upp en del skönheter.

20160521_113920 Julrosen ska väl blomma kring jultid, tror jag, men jag är tacksam att den överhuvudtaget dyker upp. Men jag har faktiskt för mig att
den var vit förut om åren?

20160521_114001Vitsippan är alltid vacker, man blir så glad när den dyker upp. Idag tog jag några småplantor och flyttade ner i den stora rabatten på baksidan.
Det blir fint till nästa vår.

20160521_113938Vem har vi här då? Den underbara schackrutiga fritillarian, en av mina absoluta favoriter. Jag menar bara; schackrutig? Det ska till ett geni
för att skapa något sådant.

20160521_113957Balkansippan är också fin. Det underbara med vita växter är just detta; hur de lyser upp hela rabatten.

 

 

4 kommentarer

 1. Britta

  Härligt när blommorna börjar visa sig! Gladast blir man nästan när de första kommer upp. Fint ni har det. Hoppas nyckelbenet på barnbarnet snart blir bra. Trevlig helg!

  • grandmother (inläggsförfattare)

   Sol och lite blommor gör det mesta lite roligare. Så är det bara. Önskar dig en trevlig helg också!

 2. Inga-Britt Gustavsson

  Fina bilder , men en sak förstår jag inte ? Du nämner en växt , som du nämner som schackrutan ??
  Kan det vara dom där smala , som sticker upp mitt i rabatten ?
  Ha en bra helg !

  • grandmother (inläggsförfattare)

   Ja, den lilla växten som sticker upp mitt i bild är faktiskt schackrutiga, det är helt otroligt faktiskt. Det syns inte så bra på denna bild, men slå gärna upp frittilaria meleagris så kan du se bättre bilder. Jag bara älskar dem. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.