Gräsklippare och trimmer och hammarslag

Visst har vi en fin helg?! Underbart sommarväder helt plötsligt. Vi har suttit ute på altanerna och njutit av fågelsången och grönskan. Då klockan 20.00 fredag så blandar sig ett annat ljud in i konserten – en gräsklippare. Måste man klippa gräset på en vacker fredagskväll?

Lördag, likaså härlig dag med två långpromenader och besök på världens bästa handelsträdgård, Granströms i Obbola, och Smultronstället. Kommer hem till en livskamrat som ligger ute i stekande sol på baksidan minsann. Sätter mig med honom och lyssnar till de jämna hammarslagen någonstans ifrån, så kommer en handdragen gräsklippare i gång, mycket miljövänligt, men ack så lång tid det tar att klippa en gräsmatta.

Något senare sätter någon igång sin trimmer, och den låter HÖGT! Den lycklige trimmaren har som tur var hörselkåpor, men vi andra…….. Därefter blandar sig en annan ton in i det hela, någon kör igång en vedsåg. Ja, det är skönt med en brasa en mörk höstkväll, men det är inte skönt att lyssna till sågen.

Idag är det Mors Dag. Inte ens idag kan man låta bli gräsklipparna. Vi har faktiskt gått in en stund nu, Livskamraten för att vila och jag för att förbereda mig för Mors dags-kaffet lite senare. De Mors dagar jag minns mest är de när mamma var i livet och vi, syrran med familj och jag med familj, träffades hemma hos mamma och pappa för gott fika och god mat. Det är betydelsefulla dagar som finns kvar i minnet. Sedan blev barnbarnen äldre och hade ofta egna aktiviteter, det blev svårare och svårare att samlas och så är det nu också. Vi samlas inte alla längre.

Glada minnen är viktiga, samla på dig alla du kan!

Gläd dig så länge du minns. Jag läste om ett slagsmål mellan två personer på ett demensboende. Polisen blev ditkallad, men kunde inte reda ut vad som hade hänt för ingen av slagskämparna mindes något av händelsen. Så kan det gå…….

2 kommentarer

 1. Monica Nordlund

  Gla’ Morsdag! Jo, ibland kan det vara ljudfyllt, men det är ljud som
  hör denna årstid till. Här där vi bor fylls luften då och då även av motorljud
  från motorcyklar, motorbåtar och andra motordrivna åkdon för både land
  ”hav”, men det hör liksom till. Häromdagen var det SAAB träff någonstans
  och dom passerade här förbi, gamla slitvargar från en svunnen tid.
  Hoppas på ett Trevligt Fika. Kram

  • grandmother (inläggsförfattare)

   Jo så är det, man måste acceptera en del ljud. I stugan har vi en liten flygplats på andra sidan E4 och de åker gärna över sjön så ibland skojar vi och säger att det är som att bo vid Arlanda, fast planen är mycket mindre. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.