Gnällde jag?

Ser att jag lät lite gnällig igår över allt oväsen som blir i våra sommarträdgårdar. Ja, alla är ju inte pensionärer och kan klippa gräset mitt på dagen på vardagen så då måste man väl få göra det under helgen. Sant, så sant, det var bara jag som ville ha det alldeles lugnt och tyst. Så kan det bli ibland.

Har varit både på långpromenad, i lekparken och haft fikafrämmande idag. Slitsam dag alltså…… Nej, skojar bara. Jag fick en kryptuja som en försenad Morsdags-present så den har jag planterat nere i min ”rondell”. Det börjar ta sig i den rabatten. Jag rensar och tar bort en liten bit i taget i den sköna go´a värmen.

Tyvärr har jag tappat sömnen, är det någon som sett den? Jag blir så less på att vara trött hela eftermiddagen, kämpa för att hålla mig vaken en stund efter 20.00. Man längtar bara efter att få gå och lägga sig, underbart skönt att få krypa ned under täcket och sedan ligger jag vaken timme in och timme ut. Jag brukar somna lagom till dess att Livskamraten vaknar till första gången på natten.

Är det som jag inbillar mig eller är detta sömnproblem vanligare bland kvinnor än män? Nästan alla kvinnor i min bekantskapskrets känner igen bilden jag målar upp och samtliga berättar, ofta lite småirriterat, om livspartnerns förmåga att omedelbart falla i djup sömn i samma ögonblick som huvudet rör vid kudden. Visserligen hinner jag läsa många böcker på detta sättet, men för att vara ärlig, jag sover hellre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.