Tropikerna?

Idag har vi haft i det närmaste tropiskt väder. Så varmt att det känts svårt att andas. Inte ofta det känns på det viset, men från klockan 13.00 så har vi varit inomhus faktiskt. Vårt putsade hus fungerar som det är tänkt att göra i varmare länder och stänger ute värmen ganska effektivt.

Jag satt längst nere vid vattnet och bara lyssnade på småfiskarna som leker inne vid stenarna. Vattnet kokar formligen ibland, mycket läckert. En stor gädda placerade sig strategiskt mitt inne i stimmet, han behövde nog bara gapa så hoppade fiskarna in av sig själva. Fantastiskt att gäddorna kan hålla sig så absolut stilla så länge.

Nu på eftermiddagen dök en fågelfamilj upp och ungarna fick härja fritt bland alla småfiskar. Den stolta modern stod stilla och vaktade de små. Jag tog en bild, men där ser ungarna bara ut som gråstenar, det är bara ryggen och stjärten som sticker upp ur vattnet. Jag tog en video också, den blev jättebra, där ser man både när ungarna dyker och när det kokar i vattnet av fisken.

Inte nog med det utan en av ladugårdskatterna dök, den brukar komma och fiska hos oss. Fågelmamman fick brått att få ut ungarna på lite djupare vatten, blixtsnabbt gick det. Men jag tror nog att katten var mer sugen på fisk än på fågel.

20160625_083807Morgonfika i strålande sol

IMG_20160625_163222Här står fågelmamman och vaktar medan ungarna äter, ett antal småungar finns med på bilden

IMG_20160625_170511Här har kisse dykt i förhoppning om att få ett skrovmål. Det som ser ut som blänk
i vattnet är alla dessa småfiskar som leker rommen av sig

2 kommentarer

 1. Monica Nordlund

  God Morron, Ja, härligt att vädret blev så underbart denna midsommar,
  för här har det också varit varmt och skönt. Passar perfekt med huset fullt,
  vi har kunnat äta och fika ute, njutit av varma kvällar. Ser ut som om du
  tar ditt morgonkaffe i en perfekt hörna, kunde vara långt bort. Nu önskar
  vi att sommaren bestämmer sej för at fortsätta i denna takt. Kram

  • grandmother (inläggsförfattare)

   Ja, visst har det varit skönt. Mysigt att ni har familjen hos er. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.