Ditten och datten

Nu har jag fått mig en ny trimmer minsann. En el-driven med två trådar som kör så det ryker. Jag skrattade gott åt bilden som visade hur man ska vara klädd när man kör en trimmer; ansiktsskydd, handskar, höga stövlar men efter att ha provat den en liten stund fick jag gå och hämta solglasögonen. Milde tid, vad det flög gräs- och kvistbitar. En och annan blomstjälk kom också i vägen för de ettriga trådarna. Som man brukar säga; felet ligger hos utföraren. Jag lär mig väl med tiden att hantera den.

En ny fläkt till masktoan blev det också och det känns bra. Man måste ha en fungerande fläkt när det blåser sydvästliga vindar, annars kan det komma en mindre fin doft strömmande in i badrummet. En (hittills den enda) nackdelen med en masktoa.

Det blev en enkel middag idag; kall potatis, tunnbröd, gravad lax och gräslök. En öl och lagom het sol lyfte måltiden till en nivå passande för en gourmet.

20160627_173807

Detta är mitt bästa verktyg när det gäller att få stugan att se bebodd och trevlig ut. Ni vet alla de där spindelvävarna, barren, bladen, döda flugorna med flera som lägger sig runt fönsterkarmar och dörrar, ett svep med borsten så är allt borta och det ser fint och städat ut igen. Borsten börjar se sliten ut, jag har nog nött ut den.

20160627_150030

 

2 kommentarer

  1. Kerstin Embertsén Lundkvist

    Hej,
    Ibland kommer jag ihåg att gå in och läsa hur du har det – alltid lika kul. Hoppas ni mår bra och njuter I er fina Spanska villa. Kram /Kerstin

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Men så roligt att höra av dig! Jag har tyvärr tappat bort namnet på din hund/blogg när jag bytte dator. Är du aldrig nere i Sundsvall? Om du är det så kan du väl höra av dig för en lunch eller fika! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.