Sommar, sommar….

Så har vi varit till Matmyr och Åselet. En underbar dag och mammas samtliga syskon fick vi träffa. Det var så kul att vi fick ha både ett av de äldre barnbarnen plus två av de yngre med oss, så nu har de också fått bekanta sig med mormors/farmors mormors hem. Lite magiskt kändes det att gå och titta på ägorna, de platser där man lekte på sommaren. Lite sorgligt också att se att odlingarna växer igen, att den gamla sommarla´gården rivits, att utedasset, det älskade utedasset där så många av oss kusiner ristat in sina namn och faktiskt tillbringat många trevliga stunder, det var ju två hål……. att det nu börjar se väldigt slitet ut. Tidens tand börjar märkas. Men trevligt hade vi.

Morbror G plockade naturligtvis fram fyrhjulingen som han använder för att skotta snö med. Han trodde att bara sonen skulle våga köra den, men tji fick han, även sonahustrun och de små vågade köra.
20160722_181502

Vi besökte också Åselet, byn med de mest välklippta gräsmattorna! Där firades ett jubileum på hembygdsgården med lite loppis så jag hittade en kruka för 10;-, jiipppiiii!
20160723_124907Nu är vi åter i SpanskaVillan, denna gång med ett av de äldre barnbarnen och dagen har ägnats åt att fiska och bada. Nu är det för varmt så just nu är det inomhus som gäller.

20160723_143813

Av min moster fick jag detta vackra lejon som nu pryder sin plats mot muren. Äntligen har jag ett vackert lejon! Det tackar jag för.

20160723_151047

Temperaturen mot solväggen!

Njut av sommaren, det gör jag!

2 kommentarer

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Vi hade tänkt hinna gå och titta på Faktorsbostaden också men tiden räckte inte till. Sonen fick dessutom punktering på den dåliga vägen……. kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.