Mitt lilla krypin

Vi åkte till SpanskaVillan igår. Det var torrt och fint på E4:an så resan gick lätt. Vi tog oss till och med tid att stanna i Birsta för att handla lite. Väl framme så var det kallt!!!!! något så eländigt kallt inne i huset. På med elementen, eld gjordes upp i alla tre eldstäder och högre värme på värmepumpen. Efter två timmar var mina fötter som isbitar trots varma sockar och fåtölj framför den öppna elden.

Det kändes som ett kalldrag drog genom huset. Av ren instinkt kände jag på dörren ut mot sjösidan och gissa vad, den gick att knuffa upp, den var inte helt stängd utan det har varit en liten strimma hela tiden vi varit borta härifrån. När jag väl stängt den så gick det ganska snabbt att få upp en acceptabel värme före sängdags.

Det bästa är att vakna på morgonen i vårt fina sovrum, se utsikten över sjön, visserligen en lite gråmulen dag men det är vackert ändå. Livskamraten är som kungens lilla piga; det brinner eldar i varje eldstad när jag kommer upp, så det är bara att slå sig ned framför kaminen och njuta. Njuta av det goda téet, skinksmörgåsen som smakar alldeles underbart, lyssna till den kompletta tystnaden och låta lugnet lägga sig runt axlarna som en värmande filt.

Det kändes lite konstigt att åka och lämna huset med inneboende, men på ett sätt är det skönt också. Då kanske det blir fixat lite advent utan att jag måste vara med och ordna alla detaljer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.