Småpyssel, smärta och lite magi

Det var den vita snön, nu har den bytts ut mot regn och blask. Vi körde in till Kvissleby idag och höll på att köra fast på stugvägen, så moddigt och eländigt. Nåja, det är inget man kan göra åt det så det är lika bra att njuta av att vara inne och småpyssla. Jag började dagen med att hämta 5 lass ved på snökälken, vilket sedan följdes av 11 säckar sand så jag känner mig ganska nöjd.

Sandsäckarna står på parad nere i källaren, men nu tar jag dem, några i taget och har börjat fylla upp marken i vår lilla gång mellan Salen och källaren. Helknäppt låter det men vi har faktiskt en gång som löper längs baksidan av huset.
IMG_20161114_120234
Detta är gången som går från vår matsal längs baksidan av huset, det är mark jord bakom betongväggen till vänster. Nu är planen att det ska bli ett förråd, ca 2,95 X 1,45,där. Därför har jag börjat fylla upp marken med jord och sand från brunnen för att höja ”golvnivån” lite. Det är inget arbete som ska göras omedelbart utan jag tar bara några säckar i taget, för källaren behöver också tömmas.

Det kändes bra att arbeta lite med kroppen, men eftermiddagen blev tung för Livskamraten har så besvärligt i nacken. Han kan inte räta upp huvudet utan att bli svimfärdig så det är lite jobbigt. Imorgon blir det till att ringa doktorn, det är ett som är säkert. Detta är något som han behöver hjälp med.

Så det blev en lugn eftermiddag och kvällen kommer också att bli lugn och stillsam, vi eldar och slappar.

Mot eftermiddagen avtog regnet och på kvällen blev det lite magiskt över sjön, igen. Tack för det!
IMG_20161115_174920

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.