Slut med jul (nästan)

Nu är den stora julhelgen över, suck och även lite lättnad. Julaftonen var lugn med ”bara” jullunch. Juldagen blev mer intensiv med julbord och lekar. Nu kommer fördelarna med att ha något större, 6 och 8 år, barnbarn. Nu kan det spelas charader och olika gissningslekar. Roligt! Alla kan göra det tillsammans trots skillnader i ålder. Det gillar jag.

Annandag jul blev mycket lugn. Förutom ett besök hos äldre släkting så tillbringades dagen i fåtöljen, stickandes på ännu ett par sockar, mysigt. På eftermiddagen blev vi ombedda att gå på restaurang tillsammans med några grannar. Det gjorde vi och våra inneboenden följde med, jättetrevligt! Ibland blir det spontana det bästa.

Så är det ett slags vardag idag. Men julandan, liksom julmaten, finns kvar. Jag funderar faktiskt på att åka till stan och leta något riktigt glittrigt klädesplagg på någon av alla returbutiker som finns. Vi ska nämligen glittra på nyårsafton har vi bestämt. En promenad och ett besök på biblioteket ska det också bli. För övrigt blir det stiltje.

Lev väl och ta hand om varandra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.