Strålande sol

Tänk så underbart att se solen stråla från en ljusblå himmel, allt känns så mycket lättare; livet, lusten att röra på sig, allt återkommer. Visserligen säger utomhus-temperaturen att det är något för kallt för en långpromenad, men går man ut mitt på dagen så kanske…..

IMG_20170104_171001 (1)8 par sockar plus en blå toffel har det blivit, jag kan inte sitta stilla utan att sticka. Efter att ha gjort en ”gästtoffel” så tog det blå garnet slut så jag måste köpa mer. Tack och lov för Rusta, som säljer 10 garnnystan för 100,-, ett mycket lagom och bra pris.

Jag har också kvar en halv rulle av den remsa som skulle gått till insamlingen till barnhem som pågick för ett par år sedan. En hel del lämnade jag in, men en rulle blev kvar. Nu har jag kommit på att jag kan ju själv göra barnfiltar av längderna. Detta ska jag ta itu med nu när det är kallt ute.

Jag stickar och våra inneboende sitter med sina mobiler och gör vadå……? Nog är mitt sätt bättre. Tjejerna själva tar med förkärlek på sig sina stickade sockar när de kryper ihop i soffan.

Fram för kvinnokraften!

 

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Nu får jag lust att sticka igen! Har haft ett uppehåll sen den där halsduken blev färdig, då jag stickade över 300 meter. Nu har jag några bitar här hemma som ska virkas ihop till filtar… tack för att du påminde mig. 🙂
    Jag har också svårt att sitta framför TV:n utan att göra något… hmm…jag skulle behöva ett par fina vantar…
    Ha en skön helg! Kram!

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Vad roligt! Att jag väckte handarbetslusten hos dig. Det är konstigt hur det kan komma i perioder, den där lusten att sticka och virka. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.