”Tidig” morgon

Klockan är strax efter 09 och jag är ensam uppe. N2 har gått till jobbet, N1 har dörren stängd till sin dörr och Lk sover gott, ovanligt nog. Det känns underbart faktiskt, det känns som att jag har en stund alldeles för mig själv och det är långt mellan de gångerna nu. Jag njuter, mitt morgonthé smakar extra gott och huset är alldeles tyst, ljuvligt. Det känns att man varit van vid lugn och ro, det är lite ovant att ha huset ”fullt” med två unga människor.

Igår lagade dessa unga människor en ljuvlig kycklinggratäng med både sweet chili sause och parmesan, mmmm…… det är ju faktiskt något man kan vänja sig vid, att bara sitta och sticka medan man har full bemanning i köket. Mysigt att höra deras fniss och småprat medan man sitter där i sin sköna fåtölj. Kan det vara så när man bor på ”hemmet”?

Jag hade en härlig dag på stan igår. Kompisen och jag var borta flera timmar, jag köpte en härlig klänning/tunika på Indiska och sedan avslutade vi med kaffe och god macka på kafé. Kändes lite lyxigt. Idag blir det promenad med väninna, det brukar bli riktiga långpromenader och det ser jag fram emot.

Idag ska jag också fundera lite på om jag kan göra några små förändringar i min kost, något som kan få ned den höga kolesterolen lite grand. En tvättmaskin på det så är dagen full. Möjligen kan jag hinna klämma in ett besök på biblioteket plus hos en äldre släkting.

Visst har man fulla dagar när man är hemarbetande!

tantBilden hittade jag här.

4 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Man kan som aldrig, egentligen, säga att man inte gjort en endaste grej, för alltid är det nåt. Men det lät då härligt att få bli servad, det sätter guldkant på tillvaron, såsom en fika ute och långpromenader med pratsällskap, kan göra 😀 Ha en fin dag! //Kram

 2. Monica Nordlund

  Hej, Jo, ibland är det skönt med tystnad.
  Själv är jag på barnbarnsuppdrag, varit här en vecka och börjar längta hem till
  ett tystare hus. Även om det är kul så behövs det ett tag av återhämtning. Full rulle och raka rör. Kram

  • grandmother (inläggsförfattare)

   Oj, är du borta igen? Du verkar ha fullt upp. Då vet du hur det är att längta efter tystnad…… Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.