Trumpen Trump

Så Trump förlorade kampen om att ta bort Obamacare och ställa 24 miljoner amerikaner utan sjukförsäkring. Tack och lov så finns det hopp för USA. Hoppas nu bara att de avsätter den clown de satt in som president. Han kanske är en bra affärsman, men han är definitivt ingen statsman. Detta framgår med all önskvärd tydlighet om hans uttalanden om Sverige bland annat, där han gick på sin intuition, hans snabba förslag om inreseförbud och nu, hans sjukförsäkringsreform. Sedan detta med att både hans dotter och måg har egna kontor i Vita Huset, är det någon annan som kommer att tänka på Saddam och andra diktatorer? Hur kunde han komma ända till presidentposten….

Ibland när jag läser nyheter på våra medier så förundras jag över vilka nyheter som lyfts fram: någon som tar ett skamgrepp på någon i något TV.program (min lösning, ta ett snack med personen ifråga,ifrågasätt hans kvinnosyn och lyft ut honom ur programmet om han inte ändrar sig). Rivaler i OS – nu har de blivit ihop (trevligt för dem och intressant för deras vänner, men who cares). Läckte Så mycket bättre-deltagare (so what, vi får i alla fall veta vilka som deltar när programmet ska sändas). Plågar ormen, då händer det vidriga (kan de inte sluta lägga ut sådana klipp, låt ormarna ha sitt privatliv i fred).

Hur sjutton tänker de när de lägger ut vissa nyheter, ska vi verkligen veta allt som händer överallt. Varför inte koncentrera sig på de verkliga nyheterna och kanske byta ut en del fånerier mot glada nyheter. Måste en nyhet alltid vara tragisk, oroande, uppseendeväckande, kan de aldrig få vara bara glädje. Mer professor Rosling-stuk på nyheter, verkligheten.

Idag strålar solen, det blåser visserligen men ut i solen ska vi. Men först;
IMG_20170325_100103

Våffeldagen och Knuttes gamla våffeljärn har tagits fram. Få se om det fortfarande fungerar. Trevlig lördag till er alla!

2 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Vill bara säga …. Jag håller med om allt du skriver !!
    KRAM , till både dig och livskamraten !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.