Grand Design

Jag brukar ofta titta på programmet Grand Designs på TV 9 och gång på gång så fascineras jag av de enorma, komplicerade byggen som människor ger sig i kast med. Nya tekniker, enorma hus, osäkerhet om ekonomin, burr så mycket de drar på sig. Man får väl hoppas att de är lyckliga där de går omkring i sina enorma hus med stora glasrutor överallt. Jag skulle aldrig klara av att vara omgiven av sådana stora glasade ytor. Nej, fy så hemskt, då blev det till att investera massor i persienner, gardiner, allehanda lösningar för att kunna dra för och stänga ute mörkret. Nej, fram för mysiga rum där man kan känna sig säker på att ingen ser en ända utifrån trottoaren. Tända ljus, mysmörkt, det är vad jag gillar.

Samtidigt när vi pratar om SpanskaVillan så brukar jag säga att ”om vi vore yngre skulle vi öppna upp hela väggen från allrummet ut mot sjön, bygga ett inglasat uterum ute på altanen och där utanför, byggd på pålar, en altan.” Men förstås, huset ligger ju skyddat av skog och inte mitt inne i ett samhälle. Jag håller i alla fall på att planera för att bygga ett mini växthus som samtidigt ska fungera som ett blickfång ut mot sjön. Livskamraten säger nej, bästa grannen har viskat ”jag kommer och hjälper dig” så ännu vet vi inte hur det går. Planer finns i alla fall för en Grand Design, fast i mindre skala.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.