Att känna någon annans glädje

Vilken match! Vilka värdiga guldvinnare, vårt hockeylag! Vad de kämpade för vinsten! Många utropstecken blev det men det är de värda. Den mest talande bilden av segerglädje är ändå den när Henrik Lundqvist inser att han stoppat den fjärde straffpucken och värdet av det. Underbart, en sådan gång kan man känna det en annan människa känner och det är härligt.

Idag fyller min älskade Livskamrat år, 69 minsann. Tyvärr är hans humör på låg nivå, det är inte lätt att vilja göra mycket och sedan inse att man inte kan. Som ”present” har jag rensat ut ett hörn i källaren, fyllt på med sand och förberett så han ska få ett nytt, långt arbetsbord med en hylla för alla sina grejor. Jag tror faktiskt att en del av hans missmod beror på att han sprider sina grejor omkring sig, hittar dem inte när han behöver och, när han väl hittat dem, så har han ingenstans att stå och jobba. Men nu finns det yta och nu ska vi ordna så det blir ett ordentligt arbetshörn.

Jag har frågat om han vill göra något speciellt idag, för att ladda batterierna, men icke. Han vill bara ta det lugnt och inte göra något, suck. Solen strålar, men det blåser riktigt ordentligt, så vi får väl hålla oss här på södergaveln och ta det lugnt.

Ta det lugnt ni andra också. Njut av dagen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.