Blåsigt?

Igår hann jag inte skriva något. Varför? Inte den blekaste aning. Vi fick besök av god vän hemifrån ett par timmar under dagen, men det förklarar inte varför jag inte hann skriva något. Slapphet, kanske. Det var i alla fall trevligt att få besök av gode vännen, hoppas hon vill återkomma när vi har lite bättre väder så hon får se SpanskaVillan från sin bättre sida. Jag passade också på att ringa två av mina äldre släktingar. Hos den ene var det lugnt som vanligt. Men hos den andre var det många förändringar på gång. Många flyttningar på gång framöver och det känns märkligt faktiskt. Man vet att livet är föränderligt, men vissa saker känns som att de alltid ska finnas kvar på samma plats. Jaa, tankarna bär iväg till glada fikastunder ute på ladugårdstunet, mormor vid tvättgrytan, korna lunkandes över gårdsplanen, morbröder som ständigt är i arbete med något, förutom de gånger de hittar på bus med oss kusiner. Tack och lov att minnen finns!

Idag vaknade vi upp till ytterligare en blåsig dag. Nu börjar vi ledsna på allvar på detta. Jag vill bada och njuta, inte smyga runt här på läsidan och bara höra vinden och vågornas dån. Det märks verkligen att sjön är över en mil lång och vi bor i änden. När det blåser nordvästlig vind så tar vinden tag i vågorna längst bort och kommer sedan dånande i en mil för att landa hos oss. Ingen mild liten insjö detta inte.
IMG_20170627_095728 Det ser kanske inte så märkvärdigt ut på bilden, men det är det faktiskt. Vår nya vägg med skjutdörr hjälper faktiskt mot blåsten. När man står bakom den så känns det visserligen att det blåser, men öppnar man dörren, då BLÅSER det. Ska gå ut och lägga lite trall framför väggen så den inte blir så smutsig när det regnar och sanden stänker upp. Japp, det finns många sätt att roa sig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.