Härlig söndag

Så skönt vi haft det idag, fint väder, avslappat och trevligt. Vi tog en promenad över till andra sidan sjön vid 11-tiden i morse. Vi är ju av typen nyfikna grannar så vi var tvungna att se vad de håller på och grejar med på sjösidan av tomten. När vi stod där och pratade så kom bävern simmande. Han måste ha försovit sig, eller tagit en sovmorgon, för så sent på dagen brukar han inte synas till. Nu bar det sig inte bättre än att det var en familj nere på badplatsen så vi funderade över hur han skulle göra, simma förbi eller vända om. Men han hade väl varit med förr så han simmade bara över till andra sidan sjön och följde den stranden till sin kära å. Så enkelt löste han det hela.

Sedan har den andra familjen på andra sidan sjön sjösatt ”vår” flotte. Vi sålde den åt dem i förfjol eftersom det började kännas för tungt för oss att dra upp den på vår steniga strand. De har plan sandstrand, och tillgång till traktor, så det kändes jättebra att det var de som köpte den. I fjol så kom den aldrig i vattnet, men i år så började de med att måla den svart och både igår och idag har de varit ute och åkt. De har främmande så det var inte mindre än sex barn som hoppade och dök från flotten när de kommit ut mitt på sjön. Så skönt det såg ut. Lite grand sved det väl i hjärtat, vi har haft många mysiga stunder ombord men med facit i handen så var det riktigt att vi inte behöll den. Nu får vi njuta av barnens glädje när de är ute och badar från den.

Vi har sneglat på fiskespöt idag, men inte kastat något. Lille J hade en väldig tur första dagen han var här. Först fick han upp en gädda här utanför oss och sedan fick han upp en öring när vi for till Åstjärnen och kastade. Båda kastade vi i, gäddan därför att ingen var sugen på att äta gädda och öringen därför att vi inte hade med oss något att ta hem fisken i och inte hade vi fiskekort heller. Dagen efter köpte vi fiskekort och lille J var helt inställd på att han skulle stå för dagens middag. Men någon fisk fick han inte upp så det var tur att vi hade garderat oss med djupfryst lax. Romsås och några odlade tigerräkor hade vi också så det blev en underbar middag ändå.
IMG_20170723_152038Badgrejorna är enda tecknen på att det varit mindre barn här och jag vill inte släppa ut luften ur dem. Det kanske dyker upp några fler……….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.