Albert & Herbert och Kjelles

Idag blev det utflykt igen. Vi, tanter runt Öjen, är duktiga på att fara på våra utflykter. Nu bar det iväg till Albert&Herbert och så tittade vi in på Kjelles. Har ni aldrig hört talas om dem? Det är två, stora affärer utanför Hudiksvall. Där har de ALLT man behöver plus massor som man absolut inte behöver. Mycket fina saker som kändes väldigt lockande att köpa. Sådant som passar väldigt bra in i vår SpanskaVilla, men när jag tittade på dem så hörde jag ett gällt skrik, det var mitt bankomatkort som protesterade.

Men jag handlade i alla fall en liten fönsterlampa, en ljuslykta, en kruka, lite servetter och annat smått och gott. Trevligt hade vi, men det var faktiskt en jobbig tripp. Det fanns så oerhört många saker i dessa två affärer att man blev alldeles omtumlad av alla intryck. Vi for 10.30 och var hemma 14.30, helt slut.

Jag tog mig ett dopp och sedan satt vi nere på beachen. Mina blommor såg väldigt fina ut.
IMG_20170731_161546Mina afrikanska liljor är övervintrade och det har tagit tid för dem att bilda knoppar, men nu är de på gång. Det ser ut att bli många knoppar så jag hoppas att värmen håller i sig.

IMG_20170731_161555Den här blomman tog vi med oss som ett skott när vi var på Cypern med syrran och Kent. Det var för 9 år sedan i maj, suck. Jag har vetat vad den heter, men namnet har fallit ur minnet. Den ser lite lustig ut, växer så kringelartat. Kanske skulle prova att plantera om och dela den så jag har två plantor. Det är roligt att ha kvar sina minnen, det är inte bara en blomma.

I kväll tänker jag titta på Ett fall för Frost, den gamle brittiske deckaren som jag gillar. Inget överdrivet våld, lite kluriga gåtor, en del samhällsengagemang, riktigt trevlig att se. Önskar er en trevlig kväll.

2 kommentarer

  1. Ann-Marie

    Det är en trädtaklök. Jag fick ett skott av dig en gång vi hälsade på er. Är nu två stora fina plantor med många grenar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.