Nej, nu blommar det

Jag menar rent bokstavligt. Nu blommar min hibiscus, de blå Afrikas lilja, en röd och en gul Canna. Borde inte de ha en viloperiod nu? Har de blivit lika snurriga som vädret? Nu får det gärna vara vitt och vackert ute, men snön hinner inte mer än komma ner så blir det bara blask av alltihop. I England har de kaos pga snön. Jag minns när vi var där i mitten av 70-talet. Då var det också snökaos. Det hade vi inte en aning om för vi var ute på sta´n och shoppade, väl klädda i varma stövlar och jackor. Men när vi slog på TV:n så var det uppenbarligen kaos i hela London, ack ja.

– Vad gör norrlänningar när det blir kallt?
– Sätter sig kring stearinljus.
– Vad gör norrlänningar när det blir väldigt kallt?
– Tänder stearinljusen.

Känner mig lite mer sugen på jul idag. Har klätt granen med ljus och röda bollar. I morgon kanske det blir lite glitter, man ska ju inte överarbeta. Baka lite ska jag i alla fall: saffransbröd med mandelmassa och några kakor.

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Ur led är tiden… Haha, kul med stearinljusen, vi är nog lite så, vi norrlänningar. Julkort mja, jag tänker som du, kul att få fysiska kort, fast…då ska dom helst säga lite mer än ett förtryckt God Jul, tycker jag. Ok, tanken ska ju vara den som räknas, jag vet. Låter gott med saffransbak och mandelmassa, hm, kanske måste baka nåt till Lucia. //Ha det fint!

    • grandmother (inläggsförfattare)

      När man inte orkar så får man trösta sig ibland med just den tanken, att det är tanken som räknas. 🙂 Oj, jag har glömt att det är Lucia imorgon. Ha det så bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.