Lite spännande dag

Igår var en spännande dag. Viktiga saker skedde inför de kommande förändringarna i våra liv. Dessutom hörde våra två äldsta barnbarn av sig och ville komma på middag.Visst, Livskamraten gjorde plankstek minsann och, vad händer när han sätter ned plankorna med tomat och sparris, jo alla tre stora barnbarn tar upp sina mobiler och fotar maten!!!!!

Så nu är den middagen ute på, jag vet inte vad de lägger ut bilderna på. Som ett skämt………är saker inte verkliga förrän man delat med sig av dem?

I morse packade vi bilen och åkte iväg till SpanskaVillan. När vi närmade oss Härnösand hörde vi trafikmeddelandet att E4:an var blockerad med anledning av en krock mellan två lastbilar. Detta mellan Härnösand och Timrå. Vi svängde av vägen och tog oss en fika på en bensinmack. Till min stora förvåning hade de massor av olika semlor där så jag tog en med vaniljkräm och blåbärsgrädde.

20180227_133641Gott gotti gott gott!

På radion fick vi då höra att E4:an sannolikt inte kommer att öppnas upp förrän ca 20.00 så vi pratade med några lastbilschaufförer och fick tips om vilka vägar vi kunde köra för att ta oss fram till Sundsvall. Så det blev en slingrig tur på småvägar men fram kom vi.

Och… milde tid så mycket snö! Jag har aldrig sett så mycket sedan min barndomsvintrar i Matmyr. Det blev till att plumsa ner från parkeringen för att försöka ta sig fram till huset.
20180227_160532Det lilla bruna som skymtar är taket till förrådet.

20180227_160707Där skymtar stugan.

Vi hade gjort upp en plan om att vi skulle först ta oss in till stugan med varsin väska. Sedan skulle Livskamraten göra upp eld och sätta på vattnet. Jag skulle under tiden försöka fixa en gångväg upp till bilen och bära ned all packning. Problemet är att min vänstra handled inte orkar med att skotta så jag fick plumsa. Vid ett tillfälle sjönk ena benet rätt ned så jag trillade baklänges i den djupa snön och låg där som en skalbagge på rygg.

Då kom en av grannarna med sin traktor uppe på vägen. Han blinkade med lysena och tutade glatt åt mig där jag låg. Ja, vad gör man, man vinkar förstås glatt tillbaka med det ben som inte var djupt förankrat i snön. Jag hade ju båda händerna fulla med väskor så det var inget annat att göra. Jag undrar vad han sade till frugan när han kom hem…… -ja, de är då för tokiga, nu låg hon och gjorde änglar i djupsnön och sparka med benet……

Vi var jätteglada, vattnet hade inte frusit, elementen var på, allt verkar bra……………..då går det en säkring och det är inte en säkring i proppskåpet i badrummet. Nej, det är skåpet som av någon anledning är placerat på andra sidan vägen, mitt i djupsnön! Eländes, elände, hur ska detta gå? Nu har Livskamraten gått iväg för att försöka ta sig dit och fixa detta. Det är vid sådana tillfällen jag tycker det är bra att inte vara ”karl i huset”. Jag kan sitta kvar här i köket där vi fortfarande har ljus och element, medan han måste ta sig ut och fixa problemet. Nu ska jag i alla fall fixa maten så han har något att värma sig med när han kommer in.

4 kommentarer

  1. Monica Nordlund

    Hej mitt vinterland nu är jag här, när jag var barn läste jag en bok När vi snöade inne, och den skulle
    även passa att läsa dessa dagar. Hoppas att ni kan ta er runt i snömassorna. Kram

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Snömassorna går att klara, plumsa, plumsa, plumsa. Det är värre att ha +14 grader inomhus! Vi hade dragit ned på värmen ordentligt när vi for härifrån och nu har det varit kallt länge. burr, jag fryser……. Kram

  2. Helena Nilsson Springare

    Haha.. ja, nu för tiden så ser man ofta folk som fotar sin mat 😀
    Ibland gör jag också det o så skickar jag det till nån för att skryta lite, typ ”kolla vad god mat jag äter” haha..

    Kram

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Lite lustigt såg det ut, tre stycken som stod och fotade sin egen tallrik (planka), man måste skratta lite….. kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.