Barnbidrag till rik och fattig

Barnbidraget ska höjas. Bra, för det behövs för många småbarnsföräldrar. Är det en slump att det blir så här när valtiderna närmar sig….?

Men varför ska alla ha samma barnbidrag oavsett föräldrarnas situation? Varför ska en del kunna sätta in bidraget i ett sparande för att sedan kunna lämna över en rejäl slant till sina barn när de blir myndiga? Det var väl inte det som var tanken med barnbidraget?

Visst var tanken att ”alla” barn skulle kunna få sina behov tillgodosedda oavsett föräldrarnas situation? Var har den tanken tagit vägen? Sluta ge barnbidrag till miljonärer, miljardärer, högavlönade. De kan med stor säkerhet ge sina barn vad de behöver i form av ny slalomutrustning, nya vinterkläder, utrustning till barnens idrotter, med mera, med mera.

Förut brukade ”man” säga att det var för mycket arbete med att behovspröva barnbidragen? Bullshit, säger jag ur botten av mitt hjärta. Vi svenskar är så rejält kartlagda redan att det finns noterat vilka som har mer pengar än andra. Det är bara att gå efter de dokument som redan finns.

Tag istället lite av de pengar som de välbärgade föräldrarna inte behöver till sina barn, ge dem till till de som lever på / under existensminimum tillsammans med sina barn. Blir det något över, så har vi alltid skola och sjukvård som kan behöva ett bidrag.

Ja, det var fredagens tanke. Önskar er en trevlig helg!

4 kommentarer

  1. Michael Rönnlund

    Håller med att visst ska dom behovsprövas.

    Finns mycket orättvisor som behöver belysas. En ännu större orättvisa är att rika villa- och bostadsrättsägare får hjälp med sina räntor på privata bostadslån. I det närmaste 30 miljarder varje år kostar detta staten dvs skattebetalarna.

    Lägger man till ROT-avdragen är summan i det närmaste 50 miljarder. Varför kan inte rika villa- och bostadsrättsägare själva betala sina lån?

    https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/rika-far-mest-av-statens-30-miljarder-i-ranteavdrag

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Det finns en hel del som skulle behöva ändras i vårt samhälle, det är så sant. Vi går mot ett samhälle med större och större skillnader mellan olika familjer rent ekonomiskt. Fler gräddfiler inom sjukvård. Möjligheter att välja bättre skolor för sina barn. Något har blivit fel i kungadömet Sverige. Tack för din kommentar.

  2. Inga-Britt Gustavsson

    Jo , jag börjar nog hålla med dig om barnbidraget . Meningen från början var ju att inga barn skulle utpekas . Men nu , i dessa datoriserade tider är det ju lätt att sålla agnarna från vetet . Det finns ju dessutom en massa ”agnar ” , som inte ens vill betala skatt i Sverige . Men ändå glatt tar emot barnbidrag !
    Ta ifrån dom det säger jag !
    Har läst om era vedermödor med all snön …. Hoppas det ordnar sig ! Kram till er båda !

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Något skulle behöva göras i alla fall åt vissa olikheter i vår avlånga land.

      Gissa vad, det har snöat i natt! Inte så mycket, men helt onödigt i alla fall. Vi har inte ens någon plats att lägga av snön nu……… Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.