Livsrensning

Så har jag varit på Återvinningen igen. Denna gång var bilen fullpackad med vår gamla barnvagn! (yngste sonen fyllde nyss 39!), inte mindre än två fina barnpooler, vår gamla stereo plus en massa saker som verkligen får mig att undra varför jag inte rensat bort dem tidigare. Trots att det är skönt att bli av med sakerna så känns det tungt också, det är en stor bit av livet som rensas bort.

Det kändes skönt att få gå en långpromenad med hunden (japp, vi har hund denna vecka) och kompis. Blåsa bort lite damm och få prata lite strunt, det behövs ibland.

När jag var på återvinningen så förvånades jag av att så många missat att man inte får använda svarta sopsäckar längre. En man föreslog att de skulle ha ett stort rensningsbord där man kunde ställa sig, tömma ut säcken och sortera sitt skräp. Vilka köer det skulle bli då…… Nej, nog är det bra att var och en gör sorteringen hemma. Då kan man till och med lägga in skräpet så att det passar sorteringsvägen när man väl kommer på plats.

Värst var i alla fall den gången vi var till Svartviks Återvinning och det var kö, lång kö. Framför oss stod en bil med en släpvagn som var full med lådor. Medan de stod där i kön så öppnade de en låda och började plocka upp dokument och pärmar som de började bläddra i. Det är lite för sent att börja titta på vad det är man ska slänga när man väl står där i kön. Efter lunch ska jag ner och rensa bland färgburkar och annat smått och gott. Burr!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.