Ny vecka

Så har en ny vecka börjat utan att jag hängt med. Jag läste en artikel i Sundsvalls Tidning om en fotograf som nu gått i pension. Han hade levt ett rikt liv med fotografering runtom i världen, vilket var spännande att läsa. Men nu uttryckte han sig som att han aldrig haft så mycket att göra som nu när han var pensionär. -Man har en tid hos tandläkaren och sedan ska man hämta ett paket på posten, och så var den veckan slut.

Så är det, det känns som att tiden bara rusar iväg, det är måndag och sedan är det söndag, vad hände med tiden däremellan?

Nåja, vi har i alla fall dragit igång med nästa projekt; att göra ett badrum på övervåningen. Då blir hela övervåningen helt privat, bara för oss och det känns skönt. Nu har vi ju haft väldigt många besök här i sommar, och det har känts skönt att vi har övervåningen helt för oss själva. Så nu håller Livskamraten på att titta på bästa sättet att dra vattenledningen ditupp. Avloppsrör för gråvatten finns redan och något annat avlopp ska vi inte ha utan det kommer att bli förbränningstoalett. Det känns bra för våra maskar i Compostera-toaletten arbetar för högtryck och har signalerat att ”nu tar de inte mera skit från någon”. De skulle ju vara i ett fritidshus och bara jobba i lugn och ro och hinna ta undan allt när huset står tomt. Istället får de jobba i skift dygnet runt, hela tiden, för här är jämt folk.

Jag förstår deras protester och gör allt jag kan för att vi ska komma igång ordentligt med det nya badrummet. Det har pratats mycket om våra toaletter under de 9 år vi haft huset. Utedasset fanns i källaren och det vägrade jag att använda, mörkt, smutsigt, uselt. Utedass fungerar om de är välventilerade, har ljusinsläpp, möjlighet att tvätta händerna och, helst, trevlig utsikt. Istället tog vi in den frystoa vi hittade i källaren. Den fungerade alldeles utmärkt, såg ut som en toalettstol, lätt att hålla ren, luktfri. Enda kruxet var att det var lite svårt att passa in tiderna för tömning av tunnan. Ibland tog vi med oss påsen med sitt frysta innehåll i bilen när vi körde tillbaka till Umeå för att det var lättare att byta tunna där. Men det kändes inte riktigt bra att ha en tunna full med sk-t i bilen…..

Nästa steg blev ju Compostera och det har fungerat alldeles utmärkt, maskarna jobbar på, den är luktfri och underhållsfri, frånsett att man måste tömma dunken med steriliserat ”guldvatten” ibland. Utmärkt att gödsla blommor med.

Men nu behöver de kära maskarna tid på sig att arbeta i kapp. Jag har tagit ut badrumsfönstret, slipat det och håller nu  på med målningen – det är många sidor på ett fönster… Sedan ska jag ta och måla dörren, den fina dörren med vredet som visar ledigt/upptaget, en riktig äldre modell. Därefter blir det taket som ska målas. Under tiden jag håller på med det så hoppas jag att Livskamraten fixar vattnet så vi kan fortsätta med att väggar och insättande av toaletten. Sådant fokus det blir på toaletter när man inte är kopplade till det kommunala nätet och så bra det känns att inte använda det värdefulla, dricksvattnet till att spola med. Sådant enormt slöseri, sådant vansinne.

Så är det, våra hantverkare har frusit inne i gäststugan/bastun i natt. Antingen får de ta ut elfilten eller så får de komma in och sova. En av dem ramlade dessutom i trappan när det var dags för ett toabesök mitt i natten. Se där, det är viktigt med toalett, och belysning nu när det börjar bli mörkt. En svullen fot är resultatet så vi får se hur det går att jobba idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.