Snart dags för Arga Snickar´n

Nu är vi i ett läge som vi alltid sagt att vi aldrig ska befinna oss i, nämligen att ha flera byggprojekt på gång på olika ställen i huset. Mitt fel förstås. Det var jag som peppade Livskamraten att börja titta på rördragningen till det blivande badrummet på övervåningen. Jag som plockade ned badrumsfönstret som nu stått och blockerat bordet i uterummet nästan hela veckan. Samtidigt skulle ju hantverkarna avsluta med att lägga taket på uterummet vilket omedelbart omöjliggjordes av att det blåste för mycket och regnade för häftigt.

Vem vill ha sysslolösa hantverkare vankandes hemma? Inte jag. Därför startade jag upp byggandet av en liten mellanvägg mot förrådet. Det arbetet ska bara göras om vädret inte tillåter att man jobbar på uterummet. Så just nu har vi stökigt i Salen, där det ligger skyddspapper på golvet, och ser allmänt stökigt ut pga av den halvfärdiga mellanväggen. Det är stökigt uppe på övervåningen eftersom jag burit ut allt vi samlat på oss i det blivande badrummet. I vardagsrummet ligger borr och kofot och väntar på att det ska bli borrat hål ned till källaren och upp till badrummet. Uterummet är belamrat med bygg-grejor och det, nu, färdigmålade fönstret. Nu ska jag gå upp och måla färdigt fönsterkarmarna så jag kan stänga igen fönstret i eftermiddag. Usch, jag gillar inte när det blir så här. Till råga på allt har Livskamraten gjort illa sig igen så han orkar inte göra någonting överhuvudtaget. Han gick upp och släppte ut hunden mitt i mörka natten och såg inte mattan som låg hopskrövlad på golvet i uterummet, snubblade på den och föll rätt in i ett bord. Hade han varit yngre och inte haft artros så hade det bara blivit något blåmärke, men nu blev det ont i nacke och rygg. Elände.

Gissa vad? Det var också mitt fel. Det var ju jag som slängt ut mattan utan att säga något. Den borde inte legat hopskrövlad på det sättet. Så jag ställer till det! Dagen ska ägnas åt att försöka plocka bort så vi återfår lite ordning. Tur att vi inte får något besök denna vecka i alla fall. Men nästa vecka är fullspäckad.

Måndag: besök av en kusin som bor söderut och som inte varit uppe i norr på många, många år. Nu ska hon norrut i alla fall, tillsammans med sin nye make, och de ska stanna till hos oss. Underbart roligt. Vi är lika gamla och har haft så mycket roligt tillsammans som barn.

Tisdag: åka till Umeå och lämna husbilen. Hinna träffa några kompisar och naturligtvis, min äldre släkting och alla barnbarn.

Onsdag: besök på lasarettet för att kolla om det finns några tecken på benskörhet (detta efter att jag bröt armen och med anledning av att det finns benskörhet i släkten).

Torsdag: åker tillbaka hem.

Fredag: Lyskväll vid Öjen, börjar med fika på Majskansen. Sedan blir det fackeltåg ned till sjön, marschaller och ljus, grillning med mera. Kul.

Lördag: Surströmming för Gästa-bor (byn) i la´gården hos Lars-Olof, jättefin lokal och mysigt att vi kan träffas hela byn.

Söndag: vila.

Så kan en vecka också se ut för en pensionär.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.