Dålig designer?

Nu har jag lämnat mina barnbarn och gamla vänner och återvänt till våra hantverkare och vårt ”nya” hem. Idag har vi faktiskt kommit överens om att nu är det färdigbyggt för denna gång och de håller på och packar ihop sina verktyg och grejor. Vi behöver lite tid att komma i kapp med oss själva och huset nu.

Medan jag varit borta så har mattläggaren varit hit och lagt in badrumsmattan, fint och förbränningstoaletten har satts på plats. Nu är den invigd och klar för användning. Nu är det lite arbete som jag ska utföra innan vidare koppling av vatten och el ska ske.

Detta är ju ett gammalt hus och rummet har alltid varit tänkt att vara ett badrum, men har aldrig använts som det. De två innerväggarna har alltså en stenliknande våtrumstapet som vi dock inte vill ha kvar. När vi försökte ta ned den så kändes det som att hela innerväggen skulle rasa ihop så jag designade badrumsväggarna så att de två innerväggarna skulle kläs med vitlaserad fin panel och de två ytterväggarna skulle målas. Först med en ljusgrön färg som bas och sedan med en mörkare grön som skulle målas lite flammigt så att det ljusa lyste fram.

OK, jag gick till färgaffären och hittade en fin färg som fanns uppmålad på en skiva. När jag sedan skulle ta färgburken så fanns inte svensk text på burkarna så jag stod där och försökte para ihop det engelska namnet och den lilla provfärgen med varandra. Så tog jag den som jag trodde att det var och idag började jag alltså måla. Färgen såg nästan vit ut i burken men jag insåg ju att den skulle anta sin rätta färg allt eftersom den torkade. Sagt och gjort, jag målade och nu efteråt kan jag bara konstatera att så blåa väggar har jag aldrig målat gröna.

toa

Ibland blir det fel. Nu får jag se om jag ändra design.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.