Arbetsveckan är slut

Minsann, så är det, arbetsveckan är slut och nu kommer den härliga, lediga helgen. Så tänkte man förut, men nu har man svårt att hålla koll på vilken veckodag det är. Är det vardag, är det helg? Ska vi göra en festlig middag och bjuda lite folk? Ska vi bara slappa? Det har ju faktiskt ingen betydelse vad man gör, eller när man gör det. Det är väl ett slags frihet, eller hur?

Idag har vi i alla fall slagit på stort och varit iväg och beställt reglar etc till en liten vägg vi ska bygga och där vi ska bygga in den stora TVn. Det ska bli roligt att få börja med det. Idag har jag också börjat med uppgiften att laga mat enligt ”Nakna kocken”, Jamie Oliver. Han har skrivit en kokbok där han lagar mat med max 5 ingredienser och som är ganska snabblagad mat. Det låter bra tycker jag så idag provade jag att laga kyckling där ingredienserna var kyckling naturligtvis, potatis, vitlök, rosmarin och citron. Lättlagat och mycket gott faktiskt. Det blir till att fortsätta prova hans recept. Jag tänkte att jag ska göra soppa 1 g/v, Jamie Oliver 1 g/v, fisk 1 g/v. Övriga dagar får det bli som det blir. Orsaken till detta är att jag känner att fantasin tryter när det gäller matlagningen. Har man dessa tre regler att hålla sig till så kanske det blir lättare att hitta på maträtter. Inte dumt.

Nu hoppas jag på en trevlig helg för alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.