Folkets Hus och hjältar finns

Igår vad det alltså dags för en kväll på Folkets Hus med underhållning. Så roligt det var. Vi var nio stycken som valt att följa med och först när vi kom till Folkets Hus så blev jag lite fundersam när jag såg publiken som kom. Andelen vithåriga var stort, ett antal rollatorer skymtades så först undrade jag lite grand vad det var för underhållning vi skulle se. Den yngsta människan såg ut att vara i 60-års åldern. Gänget som underhöll bestod av 12 musiker och vilket gäng! Det visade sig att de kunde hantera olika instrument, alla kunde sjunga och som de sjöng. Helt underbart roligt. Medelåldern var tämligen hög även på scenen, och det var faktiskt den äldste som höjde nivån på allt. Han spelade nämligen alla sorters blåsinstrument och blåsinstrument, de höjer standarden på musiken. Dessutom sjöng han solo i två låtar, Fat Mammy Brown och en Elvis-låt. Milde tid, nu kommer jag inte ihåg vilken låt det var, men fart och rytm och en jättehärlig röst, det hade han. Jag tror att man måste ta sig en funderare över vilken musik man ska spela på äldreboenden framöver. Det kanske är dags att sluta med psalmer och Taube. Dags att släppa fram Elvis och de riktiga rock-gubbarna så att vi får återuppleva ”vår” tids musik. Tänk när de spelade Oh, Carol igår, vilka minnen från skoldanserna….

I pausen blev det kaffe och kanelbulle, aldrig fel. Sedan vann jag en chokladask på lotteriet och det var också roligt. Jag brukar aldrig vinna något. Några timmar med härlig musik, det lyfte verkligen kvällen. När jag kom hem vid 20-tiden så hade Livskamraten lagat middag med ytterfläskfilé och potatisgratäng. Levande ljus och ett glas vin bidrog till hög mysfaktor. Sedan satte vi oss och såg en dokumentär om de thailändska pojkarna som blev instängda i grottan. Vilka fantastiska människor som deltog i räddningsarbetet. För att inte tala om läkaren som sövde ned pojkarna under räddningsaktionen…..vilka hjältar.

Nu skulle jag velat skriva att sedan lade jag mig och sov gott, men icke. Jag kunde inte sova, eländes elände. Då började jag läsa och det visade sig att det var en otäck bok så den bidrog inte till att underlätta för sömntåget. Idag gäller det att hålla sig vaken. Ha en underbar söndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.