Halloween?

Är Halloween något att fira? Ett amerikanskt påfund som visserligen är roligt att avnjuta på plats i USA, men är det något för oss här i kalla nord?

Kanske inte, men när man har barnbarn som växt upp med sedvänjan att detta är roligt så har man liksom inget alternativ. Helt plötsligt finner man sig i färd att klistra upp spindelväv och fladdermöss (som de hade med sig), karva ur en pumpa, tända ljus i dödskalleformade ljusstakar samt, inte minst, vandra runt till grannarna tillsammans med en häxa och en gycklare. Så kan det bli. Vi vände lite grand på rutinen och istället för att be om godis så hade de små liven med sig en gryta full med godis. Godis som de erbjöd till dem som vi besökte.

halloween

Riktigt trevligt faktiskt. Vi har varit på bio också, gratis höstlovsbio för barn, ett väldigt bra initiativ. Vi såg filmen ”Ensamma i rymden”, nästan lite obehagligt spännande ibland. Men barnen tyckte att den var jättebra. Imorgon ska vi se ”LasseMajas detektivbyrå” och det ser jag fram emot. Visst är det bra när man får låna barnbarn ibland så man får se lite bra barnfilmer?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.