Nattsvart…

…är det ute. Nyss tog jag bilen för att köra en sväng och se hur huset lyser från andra sidan sjön. Jag menar, vi har satt upp en adventsstjärna och idag, julgran, i uterummet plus några slingor i tomtehuset så jag förväntade mig att det skulle vara klart upplyst. Men sanningen att säga så var det inte så imponerande. Visst lyste det, men man kunde inte se att det var en stjärna eller att det var en julgran. Men det ser i alla fall betydligt mindre ut än när jag tänder den vanliga belysningen och det tycker jag känns bra.

Men jag är nöjd med de slingor vi satt upp, det är jättebra med de batteridrivna LED-slingorna med timer. Man behöver aldrig fundera på att tända eller släcka. Sist vi tanter runt sjön pratade så konstaterade de att när jag är borta så är huset ganska mörklagt, dvs Livskamraten tänder inte lamporna. Men nu har jag satt in timers så nu ska det bli tänt vare sig jag är hemma eller inte.

Idag fastnade jag framför TV:n och lyssnade på talen som hölls av Fredspristagarna. Vilka starka människor det finns. Men hur kommer det sig att människor som strider kan vara så grymma mot barn? mot kvinnor? Så sorgligt, hjärtat blöder när man hör vad de berättar.

Ibland är det svårt att hålla fast vid tanken att människor är goda……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.