Läsecirkeln

Idag har jag varit på Läsecirkeln igen. När jag kom till lokalen så möttes jag av fyra, inte tre, äldre damer. Ett glatt utrop från en av dem, -vi har blivit fem! Jajamen, vilken lycklig måndag det var förra veckan, först dök jag upp och sedan, till kaffet, dök ytterligare en kvinna upp. De började prata och så blev det beslutat, hon skulle gå med i cirkeln. Någon högläsare blir hon inte, för att kunna titta på sin mobil så tog hon fram ett behändigt förstoringsglas. Man jag läste fram till kaffepausen och sedan läste 85-åringen efteråt. När vi gjorde avbrott för kaffet så fick de lyckliga damerna än en gång utbrista att ”nu måste det dukas för fem stycken”. De har hållit på med sin cirkel i så många år att de har ett speciellt bord som dukas åt dem. En fin smörgås och kaffe för 20 kr, inte dumt. Jag tror faktiskt att jag ska fortsätta vara med i cirkeln bara för att det är så trevliga kvinnor. Vad sjutton spelar det för roll att de är minst 10 år äldre än mig, det är väl ingenting.

När jag kom hem så kom närmaste grannparet in och vi tittade på deras förfäder som jag sammanställt genom släktforskningen. Mäkta imponerade blev de. Nu är de ivriga att få allt utskrivet, men jag är inte färdig ännu. Många timmar ligger framför mig, till glädje för mig, men till Livskamratens missnöje…….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.