Äntligen – vatten

Idag lyckades det, vi har nu vatten upp i vårt nya badrum. I kväll blir det till att inviga duschen och tänk vilken lycka: kissa, duscha och borsta tänderna i ett och samma rum och sedan kasta sig i sängen. Underbart!

Jag har vuxit upp i en lägenhet i farfars hus och där hade vi alla eget badrum, så för mig har det alltid varit naturligt att man kunnat bada (om farfar tillät det, man måste fråga för då höjde han värmen i vattenberedaren), att enda gången man gått på utedass var när man var till mormor, så var det. Jag har inget minne av att jag var på  utedass hos någon kamrat, men nu när vi i vårt middagsgäng har börjat prata om sådant så har jag förstått att det var ovanligt att man hade eget badrum med rinnande kallt och varmt vatten.

Nu senast sade en av mina ”middagstanter” hur underbart hon tyckte det var att komma till oss just för att vi hade så fint badrum, det som jag bara tog för givet. Naturligtvis spelade det också en viss roll att vi var fem kusiner som bodde i huset så det hände alltid något. Suck, det var tider det….

I varje fall så är jag ödmjukt tacksam för att vi har tillgång till friskt vatten. Jag ser fram emot kvällens dusch…det kan nog hända att vi öppnar en flaska bubbel till kvällen. Man ska ta tillvara de gyllene ögonblicken i vardagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.