Terrasseringen fortsätter

Så varmt det är idag, också! Vi bara njuter nere på vårt nygamla trädäck där värmen är bra många grader högre än högre upp i slänten. Det känns lite märkligt, vi går omkring i T-shirts och shorts men om det kommer någon längs vägen så är de ordentligt klädda med jacka och långbyxor. Vi håller på med trappan som ska byggas i slänten så man kan ta sig upp och sköta om de små terrasserna. Vi har fått till en plan ”startplatta” och nu är det de långa sidstyckena som ska fästas. Som hjälpmedel har vi en ”hönstrappa” så vi kan vara i slänten och jobba. Vilket kacklande det blir, man blir liksom lite smittad av hönstrappan, måste kackla lite och svänga lite förnämt med rumpan. Tur att inga grannar kan se oss.

Idag ska jag sätta lite frön, bara luktärter och krasse. Frågan är väl vad vi ska göra av våra små plantor när vi åker på lite semester i slutet av maj? Jag kanske kan smussla in några plantor i grannens växthus (detta sista skrev jag helt tyst så ingen kan höra mina planer).

För övrigt ska dagen vara lugn. Inga aktiviteter vad vi känner till. Vi sparar oss för den stora festen på Valborg. Det är en av våra nyss fyllda 70-åringar som vill bjuda på fest. Vi uppvaktade honom en torsdag några dagar före födelsedagen, vi dök upp helt oanmält hela gänget och sjöng för honom. Hans hustru blev alldeles ifrån sig och skulle börja duka fram något att bjuda på. Men vi hade ett flertal smårätter med oss, komplett med dricka, kaffe och go´bitar efter kaffet. En riktig toppenkväll blev det, men nu tycker han att han måste ”bjuda igen”. Det var ju inte meningen men vill de bjuda på fest, så får de.

Jag önskar er en underbart lugn och vacker helg! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.