Slut på helg

Så går denna helg mot sitt slut. Idag var det kallt i luften, när vi gick ute på vägen så var det riktigt småruggigt. Men när vi gick nerför slänten till det nya trädäcket så blev det genast en helt annan känsla i luften. Varmt, soligt och skönt.
Självklart har vi hållit oss därnere större delen av dagen. Livskamraten klurar på hur han ska bygga den lilla trappan uppför slänten så man lättare kan sköta om det som ska växa på terrasserna. Jag har försökt få till den andra terrassen och det kan jag säga, någon markarbetare är jag inte. Men nu finns det i alla fall en början

slänt1Högst upp till höger ser man början till den nya terrassen. Där bakom växer en liten ros som verkligen fått kämpa för att få ner sina rötter i någon jord.
Nu ska jag röja upp omkring den och lättare kunna vattna och gödsla så nu kan den se fram emot bättre tider.
Det ska bli en mindre terrass steget ovanför för där växer också en liten ros som kämpar för sin överlevnad.

amplarHär kan man se några av de amplar jag gjort. Närmast i bild är en stor ampel som jag satt en fin kruka i och i den finns en blomma som jag inte vet vad den heter.
Jag har fått den av en grannfru så jag får väl kalla den Monika. Den har lila-aktiga blad och små lila/rosa blommor. Det är bara att nypa av en stjälk så har man en ny blomma.
Någon som vet?

Längre bort finns tre amplar där jag satt små skott av ampellilja. Jag hoppas att de tar sig och blir stora och fina i sommar.

Idag har jag också planterat både luktärt- och krassefrön. Krassen ska jag sätta i slänten så det bara ringlar gul-orange-röda slingor ner. På den halva av slänten där jag inte gör några terrasser så tänker jag sätta havtornbuskar och någon kvitten. I julas köpte jag havtornsmarmelad av en boende vid sjön och jag ska först gå till henne och se vilka förhållanden som passar för havtorn och hur man bäst planterar hanen i förhållande till honorna.

Nu är det dags att avrunda dagen med en härlig dusch och sedan kanske titta på ”Ett fall för Vera”. Bra att den finns på SVTPlay så man kan titta när det passar. Imorgon är det dags för Läsecirkeln igen, ser fram emot det.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.