Det gäller att återvinna…

Idag har idéerna flödat. Det är tankarna på inredningen i Gäststugan som har rusat i mitt huvud. Det började med att grannen skulle slänga bort ett par gamla, mindre bänkskivor. Jag plockade reda på dem och vi sågade till en av dem att passa i det spetsiga hörnet i stugan. Sedan mörkbetsade jag skivan och den gamla tallrikshyllan jag köpte på loppis. Jättefint blev det. Bänkskivan ska ligga på reglar fastskruvade i väggen. Det får göras i morgon.

Idag så tog vi en kaffekopp i solen och då fick jag ögonen på en Molger-hylla från IKEA. Den har förlorat sin plats inne i huset så den har stått ute på bron och blivit en plats att lägga ifrån sig skräp på. Nu slog det mig att den skulle passa fint alldeles vid dörren till stugan. En plats att lägga kläder på till exempel. Sedan kan man sätta brädor längs sidan mot dörren, sätta dit några knoppar och hux flux, så har man någonstans att hänga av sig jackan på. Så bra! Nu är hyllan  också mörkbetsad och jag ska häfta fast tyg på varje hyllplan eftersom de är som ett galler där det kan falla mellan saker.

 

När jag bar in hyllan så föll mina ögon på underredet till det gamla bordet som vi gjorde om till en bordskiva som sitter fast i väggen och som man kan fälla ned när man inte behöver något bord.

Det bordet hade vackra ben så nu har jag bestämt mig för att sätta två ben i framkanten på bänkskivan. Då blir det möjligt att sätta fast ett mindre hyllplan mellan de två benen och vips, där kan man ställa en vattendunk. Tanken är att det ska finnas vattenkokare så man kan koka kaffe eller the och ta sig en macka i lugn och ro därnere.

Så det kommer att bli väldigt genomtänkt därnere, plats för två i dubbelsäng, förvaringshyllor för lite kläder, köksbänk med lite förvaring, porslin i tallrikshyllan, specialdesignat. Oj, så roligt. Nu ser jag fram emot att klippa till och fålla tyget till hyllan. Måla porslin. Fixa liten kökshandduk, sy liten duk och två bordstabletter, trä nya pärlhängen till lampan, wow så roligt pyssel. Det bästa av allt är att allting är återvunnet av saker som vi har (utom färgen till porslinsmålningen).

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.