Varför vända något positivt till negativt?

Idag läxade jag upp Livskamraten lite. Helt plötsligt så började jag rensa i förrådet. Det är ju vårt vedförråd och mycket ved ska in före vintern så det gäller att bereda plats. Plats både för klyven och veden. Det är ju dessutom vårt snickarrum där vi har sågen och andra verktyg så det krävs lite organisation. Under sommaren har det förfallit helt med ordningen så det var verkligen i behov av en rensning. Jag har bara gjort halva förrådet och det ser väl stökigt ut, men nu är det gott om plats, både att gå, stå och såga och utrymme längs sidorna för mer ved.
Förrråd

När jag står där och sopar ihop sågspån så kommer Livskamraten ut. Jag ropar på honom och säger vad jag gjort. -Det var väl bra, säger jag.  Han svarar -ja, det är bra gjort (positivt), att det äntligen blir gjort (negativt).

Det kändes faktiskt inte riktigt roligt så det sade jag till honom. -Det räcker att du säger att det är bra.

Tänk så ofta vi gör sådana där små kommentarer. Jättefint…men du skulle kanske prova att flytta den lite till höger. Smakar bra….kan du skicka salt och peppar. Så roligt att de lyckats fixa det….det hade jag behövt igår.

Nej, låt en positiv kommentar få vara positiv. Vi behöver alla lite positiv feedback ibland.

Idag har jag hållit på med blommorna som ska in för vintern. Alldeles för många blommor har jag, suck. Men jag kan inte förmå mig till att slänga dem, de är så vackra. Jag provar väl och sätter ned dem i källaren med en växtlampa så får vi se hur många som överlever vintern.
BlommorVacker utsikt har jag i alla fall medan jag står och påtar i jorden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.