En av favoriterna i farten igen

Nu har en av mina favvo-gubbar yttrat sig igen. Ni vet han som tyckte att han betalade så mycket i skatt och ”vad fan får jag för det”. Vet ni vem jag menar? Han som var VD för Skania i 18 år och som yttrat att ”Vi har tagit in alldeles för mycket folk utifrån”. Om jag förstått det hela rätt så har han även pekat ut människor från ett visst land som helt olämpliga som arbetskraft. Naturligtvis har Skanias ledning tagit avstånd från uttalandet och menar att människor av alla sorter, män, kvinnor, regnbågsfärgade, gula, blå, kort sagt alla, är välkomna till företaget.

Jag som trodde att det var kompetensen som är det avgörande när man tar in folk vid ett företag. Har man som företag tagit in en människa som har rätt kompetens och det sedan visar sig att människan inte klarar sitt arbete så har man ett antal alternativ som arbetsgivare; se till att människan får stöd, eventuell internutbildning, kort sagt den hjälp hen behöver för att kunna utföra sitt arbete, om det är ren misskötsel så kan personen erhålla först muntlig varning, därefter skriftlig och om det finns belägg för att misskötseln fortsätter avsked i enlighet med gällande riktlinjer.

Vad hen inte behöver är att klumpas samman som en grupp där alla sägs missköta sig. Ytterst sällan är det sant, det brukar finnas rötägg inom alla grupper, även bland oss svenskar. Den mannen är otroligt klumpig när det gäller att uttrycka sig. För det kan väl inte vara sanningen? Om det vore sant så är det väl lätt att bevisa, eller hur?

Tur att mannen verkar ha gott om pengar i alla fall. Då behöver han väl inte utnyttja våra pensionspengar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.