Funderingar kring Facebook

Jag är en Facebook-användare. Vissa tycker att det är fruktansvärt att vara med på FB så man känner ett visst obehag när man erkänner; ”ja, jag använder Facebook för att se vad släktingar och vänner som bor en bit bort har för sig.” Ibland utlöser det en storm av snack kring varför de aldrig gått med och ofta får jag en känsla av att de vet faktiskt inte vad de talar om. De har aldrig provat överhuvudtaget.

Men den sista tiden har jag gått med i ett par ”grupper” av olika slag och faktum är att det känns inte riktigt bra. Nu har jag läst dumma, elaka kommentarer som fälls i alla möjliga sammanhang. Ofta lägger man in egna tolkningar på andra människors kommentarer. Ibland kommer jag på mig att tänka ”men är de inte kloka, varför skriver de så”. Märk väl att det är ”snälla” grupper jag gått med. Grupper av människor som delar ett intresse. Jag brukar bara scrolla förbi de värsta kommentarerna men idag kunde jag inte låta bli att själv lämna en kommentar.

Men jag vill inte bli någon besserwisser som ska rätta andra så nu ska jag göra slag i saken och gå ur dessa grupper. Det räcker ju faktiskt att jag bryr mig om dem som jag känner i verkliga livet. Hoppas jag klarar av att gå ur dem, tekniken är inte alltid med mig.

Med tillönskan om en trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.