Tar det aldrig slut…

Siffrorna för Corona-viruset sjunker visserligen men alldeles för sakta. Det känns inte bra. Jag stöttar helt upplägget att inte stänga ned landet på liknande sätt som andra länder gjort. Men nu känns det tungt. Vi följer råden, avstår från att träffa släkt och vänner annat än på avstånd, hämtar mat och andra varor utanför affärerna, men är det tillräckligt? Senaste dygnet har 88 döda inrapporterats. Jag skulle vilja ha statistik på hur många äldre som dör när influensan slår till, vad är ”normalt”? Om man dör av hjärtstillestånd och man har viruset, räknas det då som att viruset var orsaken? Man kanske skulle fått stillestånd ändå. Tankarna snurrar….

Idag var det hämta mat-dagen, mellan kl 14-16 utanför ICA Bommen. Jag stack iväg till Birsta direkt på morgonen så när de öppnade kl 10 då var jag där. Handlade vaxdukar och stack sedan över till IKEA där jag ringde på dörrklockan och fick hämta mina beställda varor, 2 palmer och nya grytlappar. For tvärsöver vägen till Clas Ohlson och köpte present åt Livskamraten. Sedan iväg till ICA. Men jag var för tidig och de hade inte packat mina varor ännu. Det var bara att åka hem ta en kopp kaffe.

När jag sedan hämtade maten så fanns det inte något knäckebröd och inte heller mitt favoritfil och det går ju inte att vara utan det. Så iväg till Kvissleby och där var det massor av folk! Precis den situation man ska undvika. Men jag handlade i alla fall för knäckebröd och fil, det behöver jag.

Nu ser jag att regeringen funderar på att ändra straffet för sexköp, fängelse istället för böter. Är det Paolo Roberto-effekten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.