Vad hände?!

Helt plötsligt blev det sommar. Va!? från att ha snöat, haglat, blåst, varit soligt så började denna dag med strålande sol och en klarblå himmel. Så har det varit hela dagen. Idag är det 44 år sedan vi gifte oss i Umeå Stadshus. Lite sentimentala har vi allt varit idag.

Vi har tänkt tillbaka på alla utlandsresor vi gjort genom åren. Från den första Londonresan med båt från Göteborg, vidare till den första charterresan till Tunisien och vidare ut i världen. Vi åkte till Tunisien 1975 och jag får fortfarande lite ångest över hur jag ingrep i andra människors liv vid den resan. Jag skyller på att jag var ung och dum men…… Jag kan inte berätta om vad som skedde, men är det något jag ångrar i mitt liv så är det mitt beteende då. Ibland ska man helt enkelt hålla sig undan och inte ingripa. Suck…. men annars har vi bara tänkt på trevligheter som vi varit med om under åren.

Vi har som vanligt stökat på lite här ute. Jag har börjat måla spaljén där vindruvsrankan klättrar och det blir lite fläckvis målning. Jag vill ju inte ha vita druvrankor. Livskamraten föreslog att jag skulle måla spaljén grön så gör det inget om det kommer lite färg på växtligheten. Jag har också börjat olja in trall. Vi har en massa trall nuförtiden i vår slänt. Eländes elände och det är jag som står för underhåll(ningen)et. Några svärord har nog slunkit ur mig men tar man en avsats i taget så ska det väl bli färdigt någon gång.

Det blev dags att ta fram shortsen idag och milde tid, vad de har krympt över vintern! Jomenvisst är det så eller, hemska tanke, är det jag som tvärvuxit på bredden!!! Ingen styrketräning, ingen Linedance, dåligt med promenader, mycket smaskigt godis… nu blir det till att sätta manken till och se till att det blir andra bullar. Eller förresten inga bullar alls. Vårt mysiga eftermiddagsfika, dagens höjdpunkt, måste ändra inriktning. En slät kopp kaffe, det får bli allt (inom mig känner jag, neeej, så blir det inte).

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    44 år, det var inte illa, en får gratulera så mycket. Visst blev det som en sommardag så härligt, det behövdes verkligen, och nu får man hoppas att det fortsätter ett tag framöver.//kram

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Visst är 44 år bra kämpat. Den 9 juli är det 49 år sedan vi träffades, helt otroligt känns det som. Mycket har hänt genom åren…. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.