Mitt-i-veckan

Nu har den nya duschen i källaren fått vattnet indraget, hurra!
Nu fattas bara att Livskamraten bygger bastulavarna så  kan vi prova bastun, så roligt. Vi väntar väl till dess att det blir en regnig och grå dag, då kan vi med fördel basta. Så bra det känns, vilket enormt arbete vi gjort i källaren, jag är så stolt och glad över oss. Vi kan (fortfarande).

Andra trevliga saker, rosen Therese Bugnet inne i uterummet har börjat blomma.
Men inte bara Therese har vaknat till liv, det har även de små larver som brukar äta upp hennes blad så här i början på sommaren. Först ser man att några blad har blivit väldigt ihopknycklade och efter ett par dagar så finns där en grön, fläskig larv som äter upp det blad den suttit inlindad i. Jag försöker vara med från början i år och öppnar upp alla trassliga blad och klämmer ihjäl den lilla svarta sak som ligger där. Det känns lättare att ta dem när de är små och oansenliga än senare när de efterlämnar en grön gegga på fingrarna när man klämmer sönder dem.

Altanen vid entrén är fin och städad. Det märkliga när man tar ett foto så lägger man inte märke till de små detaljerna i bilden. Som exempel kan jag visa alla skor som finns på bilden, varför tog jag inte bort dem före jag knäppte fotot.
Överallt nu kan man se de vilda nävorna som blommar så vackert. Även vitsipporna breder ut sig överallt i markerna. Vackert. Det är som vi brukade sjunga med barnen när de var små:’

– se på polisen som mitt i backen står

niger och säger att nu är det vår

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.