Politiker och tjänstemän

Hur fungerar det egentligen med politiker och tjänstemän anställda i statliga myndigheter? Anställs de av ledningen för myndigheten baserat på deras kompetens? Eller anställs de av politiker baserat på att de agerar som politikerna vill?

Jag hoppas verkligen att det är kompetensen och kunskapen om sitt speciella område som fäller avgörandet om vad som ska göras inom just det området. Faktum är att jag utgår från det och hoppas att någon sätter munkavle på Åkesson och andra politiker som nu, efter flera månader med  Corona, låter som att de vet minsann vad som skulle gjorts. Det är alltid lätt att vara efterklok.

Nu är vi ensamma här igen. Besökarna har åkt och stillheten sänker sig över SpanskaVillan. Men idag fyllde en god vän 73 år så vi köpte en planta allåkerbär och promenerade över med. Kaffe och tårta blev det, serverat med erforderlig distans.

Regnet och rusket som varit gjorde att jag kom på idén att väva en liten trasmatta till ett tittskåp. Ingen barnvävstol har jag längre så jag kom på den smarta idén att trä varpen på wellpapp. Det gick jättebra och mattan blev fin. Det var ju bara ett fel, den blev tjock och stel eftersom jag inte kunde ta bort wellpappen. Nu har jag slagit i spikar i en brädbit och ska väva en ny matta. Hoppas den blir bättre.
Jag ska väva samma mönster för jag tycker att det passar bra i ett arbetsrum.

Så kan man roa sig i dessa tider av distans och social ensamhet. Vad gör ni för något?

2 kommentarer

  1. Monica Nordlund

    Hej där, fixar och donar ute vid älv och tomt plus drar en golfrunda då och då:-)) Kram!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.