Blåbär, blåbär och mer blåbär

Så mycket blåbär vi har. Det är så bekvämt att bara gå ut på slänten så kan man plocka hur mycket som helst. Jag har bakat blåbärskakor som nu är slut och idag bakade jag en blåbärskaka i långpanna. Lätt och behändigt… frånsett när jag skulle skära loss bitarna och det visade sig att smeten hade ingått i symbios med smörpapperet och var hopplöst att få loss. Så glad man blir. Istället för vackra små fyrkantiga kakor så har det blivit trasiga, kladdiga sådana. Nå ja, smaken var god i alla fall.

När jag äntligen fått loss dem och stoppat några i frysen så gick jag och lade mig i en solstol och sov ända fram till middag, inte dumt alls. Ute på samhället träffade jag en av mina Läsecirkel-tanter och det drev förstås på min längtan efter att få återuppta våra måndagsträffar. Men de är alla i högriskgrupper så det lär väl dröja. Tänk om någon av dem hinner försvinna, åldern har de inne och sjukdomar har de. Vad händer då? Då kanske vår Läsecirkel får läggas ned, eländes elände.

I morgon får vi gäster så nu är här städat och fint. Det är tur att det kommer lite besök så man får anledning att städa ordentligt. Annars har det blivit lite si och så med det denna vår och sommar. Det är liksom inte riktigt lönt känns det som.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.