Njuter i solen

Vi hade väntat oss en regnig dag idag, men väderleksgubbarna hade inte rätt idag heller. Solen är framme, det är varmt och skönt och vi har tillbringat mesta delen av dagen i loungegruppen. Frånsett den dagliga promenaden förstås. Vi hade så trevligt besök igår. Jag hoppas verkligen att kontakten kan utvecklas till vänskap. Ibland är det bara så att man träffar någon/några och det känns som att allting stämmer. Man kan prata direkt med varandra som om man känt varandra länge. I dessa tider jublar man när man träffar nya människor. Lustigt hur det blivit. En äppelpaj har jag åstadkommit idag. Nu när det går mot höst och vinter så måste jag öka på de husliga aktiviteterna.

Den dagliga rundan på gården visar att den nyplanterade klematisen Summer Snow ”Paul Farges” växer så det knakar. Tänk att jag ska klippa ned den helt till våren, suck, jag gruvar. Denna sommar har jag ju varit framme med sekatören vid två tillfällen då jag klippt bort nya, friska skott av misstag. Det gör att jag bävar lite för att beskära växter, men jag har bestämt att eftersom jag varit så dålig på att beskära växter tidigare år så ska 2021 bli året då alla växter som behöver beskäras, ska beskäras.

Tills vidare njuter jag bara

Rosen utan namn som har så tunga rosor att den inte orkar hålla dem uppe. Hoppas så att den ska överleva vintern. Då ska jag bygga den ett fint stöd så att man får se blommorna ordentligt.

 

Snow Pavement som haft en viloperiod, men nu återkommer med nya, väldoftande rosor. Tänk om jag kunde buteljera doften och ta en liten sniff då och då under vintern. Drömmar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.