Ännu en dag

Idag gick jag en promenad och det kändes i min fotled vill jag lova. Men efter promenaden blev det till att åka och hämta nya bilen, hämta de beställda matpåsarna, den beställda lampan plus lite annat smått och gott, elkablar och rep bland annat. Nu har vi tagit det första steget mot att säkra upp vårt nedfart inför de halkiga dagar vi kan förvänta oss. Repet är inköpt, nu är det bara att hitta något sätt att binda repet så det kan hållas sträckt när man går där.

Igår satte vi oss och tittade på film på Netflix. Goda vänner hade rekommenderat filmen Bläckfisken och jag. Först när den började så tänkte vi nog, vad är detta för film? Men sedan blev vi alldeles trollbundna. Vilken film, vilken upplevelse. Den förändrade synen på bläckfiskar även om vi faktiskt har sett ytterligare ett program som gjorde att vi blev lite förvånade över dessa djur. Jag ska inte berätta något om handlingen i filmen, men min uppmaning är: se den.

Det andra programmet om bläckfiskar handlade om en skolklass som besökte en djurpark. Där fanns en bläckfisk men den satt bara gömd bakom några stenar och var inte alls så rolig att titta på. Men då sade ett av barnen – han är ledsen för att han inte har något att göra.

Barnen fick då jobba tillsammans med djurparkspersonalen och komma med förslag på vad en bläckfisk skulle kunna gilla. Resultatet blev en mängd legoliknande, färggranna plastsaker. En del kunde man gömma mat i så att bläckfisken fick klura ut hur han skulle öppna leksaken. Andra var helt enkelt saker man kunde vrida, vända och leka med. Gissa om det blev en förändrad bläckfisk. Glad och pigg. Det finns nog mer hos en bläckfisk än vad vi kan föreställa oss. Jajamen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.