70+ behöver inte längre vara isolerade?

Nya råd från FHM; 70-plussarna behöver inte längre isolera sig. Jag har förstått att en del äldre har mått väldigt dåligt av att vara isolerade. Vi bor så nära naturen att vi har fullt upp ändå så det gör inte så mycket. Men visst tänker vi på att hålla avståndet och det kommer vi att fortsätta med. Jag önskar bara att fler av de yngre tänkte på det också. De stigande siffrorna Corona-smittade bådar inte gott.

Idag for vi iväg till Birsta och då åker vi naturligtvis tidigt på morgonen så vi slipper eftermiddagsträngseln. Det sitter i ryggmärgen nu att göra så. Vi fick köpa en ny router för vår gamla stängde av helt igår. Så kan man ju inte ha det så nu har vi köpt en ny. Vi bad om hjälp att flytta över SIM-kortet i den nya routern, och killen sade att ”batteriet fixar ni lätt själva”. Suck, där satt jag och försökte öppna den lilla routern men icke då. Locket satt som berget. Livskamraten fick lov att komma och hjälpa mig och med lite våld så fick vi loss det.

Så med mycket möda och stort besvär har jag nu loggat in på det nya nätverket, både till datorn, TV-n och surfplattan. Nu är det bara WIFI-förstärkaren som ska kopplas in. Tyvärr har jag inte kvar manualen så jag har inte den blekaste aning om hur jag ska göra. Eftersom vi har betongväggar så behövs en förstärkare för att vi ska ha åtkomst till nätet i hela huset. Jag får väl tänka och fundera lite mer på hur jag ska hantera det.

Igår åt vi varm brie-ost till efterrätt. Till det tog vi druvgelen som jag gjort och det var alldeles underbart gott! Nu har vi provat druvgelen både till kött och till dessert och den passar lika bra. Nästa år ska jag göra mer gele av våra goda vindruvor. Vilken lyx!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.