Lyssna på sjön

Även idag har jag eldat. Det blev ett par tunnor med ris som försvann. Men fuktigt var det så rökutvecklingen blev lite jobbig. Jag fick sitta och vänta tills röken minskat lite och elden flammade ordentligt.
Isen har börjat lägga sig längst inne mot stranden. Medan jag satt där och tittade på elden kunde jag höra ljudet av vågorna som rörde sig under den tunna isskorpan.  Det lät lite märkligt och det tog ett tag innan jag kom på vad det var som lät. Då slog det mig att jag har aldrig hört det förut. Aldrig har jag suttit stilla så länge vid en sjö som just börjat täckas med is. Så fantastiskt! Vilken tur jag har som får leva så nära naturen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.