Underbar dag!

Det har regnat idag, punkt slut. Jag åkte iväg till Apoteket, Systembolagat och ICA, snabbhandlade och sedan blev det soffan för hela slanten. Ljuvligt känns det. En riktig slappardag. Nu hoppas jag att det inte bara regnar i morgon också för då kan det bli lite långsamt igen. Men idag var det skönt att bara vara. Jag håller på att närma mig slutet på mitt broderi, har hittat en kudde i mina gömmor som jag tror är en bra storlek så nu ska jag bara göra den sista slingan så får det vara nog. Det har varit roligt att brodera på ”fri hand”, det känns som att det ska jag göra fler gånger. Framförallt när jag släppte tankarna på liksidighet så föll alltihop på sin plats. Istället för att reta mig på det som inte är exakt liksidigt så kan jag glädja mig åt att få skapa egna motiv som passar in. Det skulle nog faktiskt kunna bli en hobby för mig. Jag har ju längtat efter att ha någon slags hobby som jag kan återvända till lite nu och då. Fast… vad ska jag göra av mina alster? Man kan bara ha ett visst antal broderier på väggarna eller på kuddarna… där har vi förstås ett problem. Jag kanske kan göra något speciellt till varje barnbarn allt eftersom de flyttar in i egna hem. JA, där har jag något att fundera på.

Men nu ska jag inte fundera. Nu har vi ätit god middag; potatisgratäng med kassler och rårivna morötter samt 2 glas vin vardera. Nu ska jag sätta mig i soffan och… kanske spela sudoku? kanske läsa någon trädgårdstidning? kanske titta på TV eller Netflix eller Viaplay som vi har gratis i 2 månader? eller kanske bara sitta och småprata med Livskamraten? Jag kan ju även brodera det allra sista på mitt broderi så kan jag sy kuddfodral i morgon … Livet erbjuder oändligt med möjligheter även i dessa Corona-tider. Sköt om er.

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Fick lära mig av yngsta dottern, för en tid sedan, då hon sa -Men sluta ställa allt i ordning, det ska inte se prydligt ut. Det behöver inte stå samma blomma på varsin sida av en annan sak. Och ja, nu håller jag med, det ser mycket bättre ut och kanske mer spännande då mönstret bryter av med nåt annat. Hoppas vi får se en bild av din alster, dom är säkert jättefin. Ha en fin fredagskväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.