Det händer i mitt blomrum

Nu är första vintern när jag har ett eget blomrum i källaren. Visserligen har växterna inte varit så länge där nere men de verkar trivas. Några pelargoner, cannor och afrikanska liljor klippte jag ned direkt när jag flyttade ned dem till källaren. Men några pelargoner var så vackra och fulla i blom att jag bara tog bort de vissnade blommorna och tänkte att jag får klippa bort allt efter de vissnar ner. Idag gick jag ner och tittade till dem.
De är fortfarande vackra och pryder sin plats. Även olivträdet verkar fortsätta att växa. Det har fått ett par små oliver och flera små klasar håller på och växer så smått. Jag tog ett par bilder, men hade inte glasögonen på så det blev dålig skärpa.

Det känns så mysigt att vara inne i blomrummet, ljust, lagom svalt, massor med blommor. Jag kan pyssla därinne så länge jag vill. Men idag har jag inte bara pysslat med blommor utan jag har eldat mer ris. Så less….. hur många gånger har jag varit ute och eldat?! Min arbetsjacka är helt förstörd, sönderriven och med brännmärken överallt. Vantarna blev genomblöta. Det kändes skönt att få lämna elden och gå in och duscha. Nu är jag ren och fräsch, har just sett Löfven hålla presskonferens, märker att jag stänger av öronen efter ett tag – bla, bla, bla.

Helt klart är att äldreomsorgen har nedvärderats under åren och det har straffat sig nu under pandemin. Men dessa töntiga politiker som börjar prata om misstroende hit och misstroende dit. Se till att jobba tillsammans och se till att vi får den kompetens, den utrustning som våra äldre förtjänar, alltid har förtjänat. Det borde inte vara möjligt att någon plockar hem vinster från ett äldreboende, lika litet som från en skola. Barn och våra äldre förtjänar det bästa var de än bor i detta, vårt avlånga land. Ja, så är det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.