Julfilmer

Så många julfilmer det finns! I dessa dagar när vi tittar så mycket på TV så har jag upptäckt hur många julfilmer det finns. Jag gillar att se dem. Massor, massor och åter massor med julpynt och girlanger, julgranar längs trottoarerna, julmarknader, karuseller, äggtoddy och julkakor i överflöd. Så härligt, det passar mig. Men något är lite märkligt, det förekommer många ensamstående mammor, men ingen av dem jobbar i matvaruaffären, ingen av dem bor i en liten lägenhet och får kämpa för att ha råd att köpa julklappar. Nej, alla är i karriären, en var rentav prinsessa med tiara på huvudet, de bor i vackra hus och finns det en förälder i närheten så är det vanligen en ensam, tjusig, mor eller far som bara säger mycket kloka saker.

Finns det en mall för dessa julfilmer? En av kvinnorna förlorade visserligen sitt arbete som koreograf vid en dansstudio, men naturligtvis hittade hennes nye manlige vän en passande lokal för att öppna en hennes alldeles egna dansstudio och alla människor runtom henne ställde upp och hjälpte till att fixa allting i lokalen. Hon behövde inte ens bli svettig utan allt fixade sig ändå.

Ändå gillar jag filmerna. Fast nu har jag sett så många att det stör mig när jag känner igen den kvinnliga huvudrollsinnehavaren ”men igår var hon designer”. Är det dags att sluta titta då? Nej, jag ska fortsätta titta och njuta av alla juldekorationer, ska till och ta fram receptet på äggtoddy a´la amerikansk modell. Det kan vi dricka i vår ensamhet på julafton. Kanske en bastu först och äggtoddy sedan. Det kan bli bra. Något måste man hitta på så här i isoleringens tider.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.