Första mellandag

Nu är glada julen slut, slut, slut……..julen gick snabbt i år. Inte sedan jag jobbade julhelg 1972 har vi firat julen helt ensamma. Inga familjemedlemmar. Men faktum är att det gick bättre än jag trott. Vi hade en lugn julafton med ett minimalt julbord, enbart skinka, rödbetssallad och potatis. Det räckte så bra åt oss och faktum är att detta år har vi ätit upp hela skinkan nu. I vanliga fall brukar vi få slänga bort sista biten av skinkan för på slutet blir man så less på denna skinka som åker ut och in på bordet.

Många julfilmer har vi sett, minst två om dagen. Även en norsk serie på Netflix, jättebra, har vi hunnit med. Det går ingen nöd på oss men nu längtar jag efter familjen. Vi ska träffa dem efter nyår har vi tänkt, så julklapparna får ligga kvar i säcken.

Vi har haft fortsatt varmt och snöfritt så vi har varit ute en stund varje dag och eldat ris och burit vedklabbar så lite nytta har vi gjort. Idag handlade vi på Coronasäkert sätt. Livskamraten behövde ny mobiltelefon så vi beställde den på nätet och åkte sedan och hämtade den utanför affären, snabbt och behändigt. Sedan hade vi ett våldsamt sjå när vi skulle flytta över SIM-kortet från den gamla till den nya telefonen. Det fanns ju med en liten ”pinne” som man skulle använda så vi provade att stoppa in pinnen, vi försökte bryta oss in i telefonen men icke då. Inte förrän jag tog fram bruksanvisningen och hittade rätt hål att stoppa pinnen i. Ha, så lätt det är när man gör på rätt sätt!

En av mina krukväxter blommar idag. Jag vet att den heter något med ”Juvel-” men kan inte komma på namnet. Den är vacker i alla fall med sina randiga blad och vita blommor. Sköt om er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.